Liverpool bevestigt blessure Van Dijk: operatie is nodig

18 oktober 2020, 19:16   Bijgewerkt: 18 oktober 2020, 19:34

Virgil van Dijk moet definitief onder het mes. De centrale verdediger van Liverpool moet worden geopereerd aan zijn kruisband, zo heeft The Reds zondagavond bekend gemaakt. Hoe zwaar zijn kwetsuur exact is, is niet bekend gemaakt, maar de verwachting is dat hij er zeker langer dan een half jaar uit ligt. Daarmee staat het EK 2021 serieus op de tocht.  

Dat heeft de club bekend gemaakt via de officiële kanalen. 'Van Dijk zal een operatie moeten ondergaan aan zijn knie. Vervolgens gaat hij een programma volgen om zo snel mogelijk te revalideren', schrijft Liverpool. Een tijdsduur van zijn blessure wordt niet genoemd: normaliter is dat minimaal een half jaar en meestal minimaal zeven á acht maanden. Als dat het scenario is, moet Oranje mogelijk haar captain missen op het EK van komende zomer. Al heeft Memphis Depay (die de blessure vorig jaar in december opliep) laten zien dat het wél mogelijk is. 

De Merseyside Derby duurde voor Van Dijk zaterdag slechts tien minuten. Na een stevige charge van keeper Jordan Pickford moest de sterkhouder van Liverpool met knieproblemen het veld verlaten. Trainer Jürgen Klopp liet al doorschemeren dat het er niet goed uitzag voor de Nederlander en dat wordt met dit bericht dus bevestigd. Een tijdsindicatie zal wellicht later nog volgen via andere kanalen, maar zijn blessure is hoe dan ook zwaar.

Lees ook: Ophef na charge op Van Dijk: "Overtreding met doodsverachting"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen