Gisteren gemist: rentree Robben en Bale, succesvol debuut Götze

19 oktober 2020, 00:30   Bijgewerkt: 18 oktober 2020, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 18 oktober.

Van Dijk reageert voor het eerst op zware blessure: 'I'll be back'

Virgil van Dijk heeft zondagavond voor het eerst gereageerd op de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/374059/liverpool-bevestigt-knieblessure-van-dijk-operatie-is-nodig/,_blank,zware blessure] die de centrale verdediger dit weekend heeft opgelopen tegen Everton. De Nederlander viel uit in de derby met een kniekwetsuur, vermoedelijk aan zijn kruisband. Hoewel het een harde klap is voor hem, Liverpool en het Nederlands elftal, blijft Big Virg optimisch in zijn open brief die hij schreef.

PSV dankzij goal Götze en heel matig PEC Zwolle naar koppositie

PSV heeft zondagavond in het MAC³PARK Stadion zonder al te veel moeite gewonnen van PEC Zwolle. De Eindhovenaren speelden een uitstekende eerste helft, waarin Mario Götze de score opende. Na de thee hoefde de ploeg van trainer Roger Schmidt zich niet meer in te spannen (0-3). Omdat Feyenoord en sc Heerenveen dit weekeinde niet wonnen, sluit PSV de vijfde ronde af als koploper van de Eredivisie.

Efficiënt Ajax met goed gevoel en ruime zege richting Liverpool

Ajax heeft zondagmiddag een overtuigende overwinning geboekt op sc Heerenveen (5-1). De Amsterdammers hadden aan een sterke eerste helft genoeg, want de ploeg van trainer Erik ten Hag was halverwege eigenlijk al klaar met de bezoekers, maar moest in het tweede bedrijf toch nog even aanzetten na een doelpunt van Henk Veerman. Dat bleek echter geen probleem voor Ajax, die Heerenveen én Feyenoord passeert op de ranglijst.

Rentree Bale valt in het water door wereldgoal Lanzini

De rentree van Gareth Bale bij Tottenham Hotspur is zondagavond uitgelopen in een ware nachtmerrie. De Welshman kwam ruim een kwartier voor tijd tussen de lijnen bij een 3-0 voorsprong, maar zag hoe de Spurs de voorsprong nog uit handen gaf dankzij een werelddoelpunt van West Ham United-invaller Manuel Lanzini heel diep in blessuretijd.

Advocaat verwacht Fer vier tot zes weken kwijt te zijn

Dick Advocaat vreest sterkhouder Leroy Fer lang kwijt te zijn. De coach van de Rotterdammers zag dat de middenvelder na een sprintduel uitviel tegen Sparta Rotterdam en houdt rekening met een lange absentie. "Hij heeft een hamstringblessure, dat duurt normaliter wel vier tot zes weken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen