Toornstra ontsnapte aan rood: "VAR moest ingrijpen"

18 oktober 2020, 23:45

Jens Toornstra is zondagmiddag ontsnapt aan een rode kaart tegen Sparta Rotterdam. De middenvelder haalde op keiharde wijze een counter eruit door een overtreding te maken op Abdou Harroui, wat bestraft werd met geel. Niet alleen diverse analisten vonden de prent rood waard, maar ook KNVB-vertegenwoordiger Reinold Wiedemeijer vond een zwaardere straf passend.

Dat vertelde hij tegenover FOX Sports. Toornstra deelde Harroui een flinke fysieke beuk uit, waarna de Spartaan kermend van de pijn naar de grond ging. Hij kon verder en Toornsta mocht verder met slechts geel op zak. "Dat is voor mij onbegrijpelijk. Hier hadden we het prettig gevonden gevonden als de VAR wél had ingegrijpen", lichtte Wiedemeijer toe over het besluit van Kevin Blom en VAR Siemen Mulder.

Toornstra zelf erkende tegenover RTV Rijnmond dat de overtreding veel harder uitpakte dan de bedoeling was. De intentie was om de aanval eruit te halen, niet om Harroui te blesseren. "Mijn gevoel in de wedstrijd was niet dat de overtreding heel hard was. Maar ik heb het net teruggezien en het was harder dan ik dacht tijdens de wedstrijd, dus ik was blij met geel. Iedereen die mij kent weet ook dat ik nooit iemand opzettelijk zou blesseren", aldus Toornstra, die wel zijn excuses aanbood aan Harroui.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen