Carragher: "Blessure Van Dijk heeft gevolgen voor titelstrijd"

19 oktober 2020, 08:40   Bijgewerkt: 19 oktober 2020, 08:53

Met het wegvallen van Virgil van Dijk krijgt Liverpool een harde klap. Dat stelt clubicoon Jamie Carragher althans, die van mening is dat Van Dijk niet zomaar kan worden vervangen door een andere verdediger. Hij denkt zelfs dat het gevolgen gaat hebben voor de titelstrijd in de Premier League.

Van Dijk moest zich zaterdagmiddag al vroeg laten vervangen in de Merseyside Derby tegen Everton (2-2). Doelman Jordan Pickford kwam onbesuisd in op de knie van de verdediger, waardoor hij niet verder kon. Een dag later kwam Liverpool met het nieuws naar buiten dat Van Dijk geopereerd moet worden, wat hem maanden aan de kant lijkt te houden. "De grote vraag is nu of Liverpool de Premier League kan winnen zonder Van Dijk", zei Carragher zondagavond bij Sky Sports.

De analyticus stelt dat de captain van Oranje onvervangbaar is bij de ploeg van Jürgen Klopp. "Ik denk dat elke titelkandidaat drie of spelers heeft die je niet kunt vervangen als zij wegvallen. Hoe goed je manager of hoe groot je selectie ook is", denkt de voormalige Liverpool-verdediger. "Nu Liverpool Van Dijk waarschijnlijk het hele seizoen zal moeten missen, moeten ze alle zeilen bijzetten."

Carragher denkt dat Liverpool in januari de transfermarkt op moet. Naast Joe Gomez en Joel Matip kan Klopp verder alleen nog kiezen uit de pas achttienjarige Sepp van den Berg. Dejan Lovren vertrok eerder al naar Zenit. "Liverpool was al kwetsbaar op die positie", vindt Carragher. "En niet alleen vanwege de blessure van Van Dijk. De andere spelers zijn erg blessuregevoelig. Het zou de doelstelling van Liverpool dwars kunnen zitten."

Liverpool reist woensdag af naar Amsterdam, voor het eerste duel in de groepsfase van de Champions League tegen Ajax. Naast Van Dijk lijkt ook Thiago die wedstrijd te moeten missen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen