Nominaties voor Cruijff, Van Basten, Robben en Bergkamp

19 oktober 2020, 14:35

France Football heeft de laatste nominaties voor het Ballon d'Or Dream Team bekendgemaakt. Na de keepers, verdedigers en middenvelders was het maandag de beurt aan de aanvallers. Johan Cruijff, Marco van Basten, Arjen Robben en Dennis Bergkamp maken kans op een plek in het beste elftal.

Robben behoort volgens France Football tot de tien beste rechtsbuitens aller tijden. De kans dat hij wordt opgenomen in het beste elftal is klein, want ook onder meer Lionel Messi is genomineerd voor die positie. In de spits gaan Cruijff, Van Basten en Bergkamp de concurrentie aan met onder meer de Braziliaanse Ronaldo, George Weah, Romário, Eusébio en Gerd Müller.

De teller voor het aantal genomineerde Nederlanders voor het Ballon d'Or Dream Team staat op twaalf. Naast Cruyff, Van Basten, Robben en Bergkamp zijn Edwin van der Sar, Wim Suurbier, Ronald Koeman, Ruud Krol, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Johan Neeskens en Clarence Seedorf genomineerd. France Football reikt dit jaar vanwege het coronavirus geen Ballon d'Or uit en is in plaats daarvan op zoek naar het Ballon d'Or Dream Team. In december wordt het legendarische elftal gepresenteerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen