Madueke op de bank: "Anderen verdienen het meer"

19 oktober 2020, 18:54

Noni Madueke moet het voorlopig doen met een rol op het tweede plan bij PSV. De Eindhovenaren versterkten zich in de zomer met flink wat spelers, wat ten koste lijkt te gaan van de speeltijd van het achttienjarige talent. Volgens coach Roger Schmidt verdienen zijn concurrenten het momenteel meer om vanaf het begin te starten.

Madueke kwam tegen PEC Zwolle dit weekend na 67 minuten binnen de lijnen. "Ik heb veel opties en spelers als Cody en Mauro Júnior verdienen het op dit moment te spelen", aldus Schmidt in gesprek met De Telegraaf. Met name over de inbreng van de Braziliaanse middenvelder is hij erg te spreken. "Mauro is erg flexibel, kan als back, halve nummer tien en als tweede spits spelen. Waar ik hem ook neerzet, hij is altijd overtuigend."

Madueke beschikt volgens Schmidt minder over die gave. "Dat is belangrijk voor het team, om tactisch stabiel te zijn. Vandaar mijn keuze." Madueke behoort tot een van de grootste talenten van de topclub. De Engelsman was dit seizoen in zijn beperkte speeltijd al wel bij vijf treffers betrokken: hij scoorde zelf tweemaal, terwijl hij drie doelpunten voorbereidde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen