Monsterzege FC Volendam, De Graafschap en Jong Ajax winnen

19 oktober 2020, 19:23   Bijgewerkt: 19 oktober 2020, 22:59

De Graafschap is met een zege op bezoek bij Helmond Sport in het spoor gebleven van de nog foutloze koploper NAC Breda. De Superboeren speelden matig tegen de laagvlieger, maar dankzij een treffer van Johnatan Opoku kon het tien minuten voor tijd alsnog opgelucht ademhalen. Ook Jong Ajax en FC Volendam lieten zeges noteren. Roda JC verspeelde punten tegen Telstar.

Het was Helmond Sport dat bij een gelijke stand misschien wel de grootste kansen kreeg om de voorsprong te pakken, maar Opoku redde zijn ploeg door de bal na een voorzet binnen te tikken. Eerder raakte Arno van Keilegom namens de thuisploeg al te paal. Via Toine van Huizen was De Graafschap na drie minuten op voorsprong gekomen, maar Lance Duijvestijn trok de stand namens Helmond Sport gelijk.

Opoku besliste het gelijkopgaande duel in het voordeel van de ploeg van Mike Snoei, dat daardoor na zeven speelronden op zestien punten staat. Dat zijn er evenveel als nummer drie SC Cambuur. De Friezen hebben echter wel een duel minder gespeeld. Zij nemen het morgenavond op tegen koploper NAC Breda.

Volendam al voor rust klaar

FC Volendam heeft op bezoek bij Jong AZ ongenadig hard uitgehaald. De ploeg van Wim Jonk had na een halfuur al viermaal het net gevonden en breidde na rust de score uit naar 2-6. Bij Volendam waren Marco Tol, Francesco Antonucci, Martijn Kaars, Ibrahim El Kadiri, Nick Doodeman en Samuele Mulattieri trefzeker. Het was Doodeman die de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen. De buitenspeler bereidde liefst vijf treffers voor. Yusuf Barasi en Mohamed Taabouni zorgden voor de Alkmaarse doelpunten. Volendam klom door de zege naar de zevende plaats in de Eerste Divisie.

Roda speelt gelijk

Het sterk gestarte Roda JC Kerkrade is het helemaal kwijt in de Eerste Divisie. Voor de vierde keer op rij speelden de Limburgers gelijk. Daardoor bezet Roda momenteel de zesde plaats. In eigen huis bleek ook Telstar een te lastige horde richting de zege (1-1). Erik Falkenburg liep kort na rust de 1-0 binnen, maar zag de tegenstander vijf minuten voor tijd gelijk maken. Na een handsbal van Kees Luijckx ging de bal op elf meter, een cadeautje dat Welat Cagro dankbaar uitpakte. Telstar is de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax wint beloftenduel

Jong Ajax heeft goede zaken gedaan om weg te komen uit de onderste regionen van de Eerste Divisie. De beloftenploeg van de Amsterdammers waren met 2-1 te sterk voor de leeftijdgenoten van FC Utrecht. Terrence Douglas was met een fraaie goal van afstand de grote man aan Ajax-zijde. Eerder had Sontje Hansen al de score geopend. De aansluitingstreffers van Jeredy Hilterman bracht de spanning tweemaal terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk was de derde Amsterdamse treffer van Brian Brobbey genoeg voor de zege. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen