Pieters pakt eerste punt, Wolves wint van Leeds

19 oktober 2020 – West Bromwich Albion en Burnley zijn er in een onderling duel niet in geslaagd afstand te doen van de onderste regionen van de Premier League. De laagvliegers bleven in West Bromwich steken op de stand die bij het eerste fluitsignaal ook al op het bord stond: het werd 0-0. Wolverhampton Wanderers boekte een minimale zege op bezoek bij Leeds United.

Pieters pakt eerste punt, Wolves wint van Leeds

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Beide ploegen kregen wel kansen om tot scoren te komen, maar dat lukte niet. Daardoor sprokkelden beide ploegen een punt in strijd tegen degradatie. Voor Burnley was dat nog het meest positieve nieuws, want de ploeg van basisspeler Erik Pieters was voor aanvang van de wedstrijd de enige die nog puntloos was. West Brom boekte het tweede gelijkspel van het nog prille seizoen, nadat het drie weken geleden op spectaculaire wijze een punt pakte tegen Chelsea (3-3).

West Brom keerde dit seizoen na twee seizoenen terug in de Premier League. De eerste weken verlopen vooralsnog niet bepaald goed. Ook mede-promovendus Fulham pakte pas één punt. Leeds United doet het met een zevende plaats verrassend goed. De remise tussen West Brom en Burnley kreeg overigens nog een bijzonder tintje: in het opvallend doelpuntrijke seizoen zorgden de ploegen voor het eerste doelpuntloze gelijkspel.

Wolves wint 
Wolverhampton Wanderers heeft de strijd om een plek in de subtop in haar voordeel beslist. De ploeg van oefenmeester Nuno bracht het gepromoveerde Leeds United, waar Nederlander Pascal Struijk in de basis stond, de tweede nederlaag van het seizoen toe. Dankzij een treffer van Raúl Jimenez bezet Wolves momenteel de zesde plaats in de Premier League. De uitploeg zag een treffer worden afgekeurd door de VAR, waardoor het in de slotfase nog moest vrezen voor de gelijkmaker. Leeds, dat zakte naar de tiende plaats in de competitie, was echter niet bij machte de 1-1 te maken.

Reacties

Premier League

gerelateerd