De Mos: "Sangaré lijkt wel American Football-speler"

19 oktober 2020 – Aad de Mos is diep onder de indruk van Ibrahim Sangaré, die dit weekend zijn debuut voor PSV maakte op bezoek bij PEC Zwolle (0-3). De 22-jarige middenvelder maakte deze zomer de overstap van Toulouse naar Eindhoven en verzekerde zich direct van een basisplaats. Vooral zijn fysieke voorkomen is volgens De Mos indrukwekkend.

De Mos: "Sangaré lijkt wel American Football-speler"

Sangaré debuteerde zeer verdienstelijk in Zwolle, zag ook de voormalig trainer. "Er staat wel iemand, hij is sterk in zijn positie. Zijn lichaam is natuurlijk imponerend, als je hem ziet... Het lijkt wel een American Football Player", zegt De Mos voor de camera van het Eindhovens Dagblad. "We kunnen er kort en krachtig over zijn: PSV heeft goed ingekocht."

PSV versterkte zich deze zomer namelijk ook met Mario Götze, die transfervrij werd opgepikt. Ook hij kon rekenen op positieve woorden van De Mos. "Je ziet het vaker in de voetballerij: debutanten die een goal maken. En een debutant met heel veel ervaring en wereldfaam doet hetzelfde. Het moet alleen een vervolg krijgen. Laten we nog niet te vroeg juichen."

Sangaré vormde samen met Pablo Rosario het Eindhovense blok op het middenveld, terwijl Mario Götze als 'halve tien' voor de creativiteit moest zorgen. Al na negen minuten profiteerde de wereldkampioen van 2014 van een foute terugspeelbal van Clint Leemans. Dankzij treffers van Cody Gakpo en Donyell Malen liep PSV uit naar een 0-3 zege.


PSV

gerelateerd