Spoorboekje: Ajax - Liverpool en inhaalduel in de Eredivisie

21 oktober 2020, 07:00   Bijgewerkt: 20 oktober 2020, 23:16

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 21 oktober.

Nieuws

AZ in het vliegtuig naar Napels

Het had heel wat voeten in aarde, maar als er niks geks meer gebeurt, stapt AZ in het vliegtuig richting Napels voor de Europa League-wedstrijd tegen Napoli. Met liefst acht nieuwe coronagevallen is het zeer de vraag over wie Arne Slot nog wel kan beschikken tegen de Italiaanse topclub, daarop komt antwoord met de selectie van de Alkmaarders. Hoe dan ook blijft de doorgang van de wedstrijd nog wel even spannend... 

Wedstrijden

RKC Waalwijk - PEC Zwolle (17.30 uur)

Het door corona uitgestelde duel heeft grote belangen. PEC Zwolle wil na de prima seizoensstart voorlopig afstand nemen van de bovenste plaatsen en RKC Waalwijk hoopt eveneens de zege van afgelopen weekend een goed vervolg te geven tegen de Rotterdammers en zo direct de sprong te maken naar het linkerrijtje (!). Het zou ongekende weelde zijn voor Fred Grim en zijn mannen en na de moeizame laatste jaren geldt dat voor PEC Zwolle eigenlijk niet anders.

Ajax - Liverpool (21.00 uur)

Het Champions League-avontuur gaat voor Ajax dit seizoen pas beginnen in oktober. De ploeg speelde anders dan de vorige jaren geen voorrondes én door de corona gaat de groepsfase ook nog eens veel later van start. De Amsterdammers mogen in het droomaffiche met Liverpool meteen vol aan de bak. Klein voordeel is dat Thiago, Virgil van Dijk en Alisson Becker ontbreken bij The Reds, maar nog wordt het geen eenvoudig karwei.

Bayern München - Atlético Madrid (21.00 uur)

Misschien wel een van de interessantste wedstrijden deze Champions League-ronde. Hoewel Bayern München al wel een keer verloor, lijkt het elftal van Hansi Flick een niet af te stoppen aanvalsmachine, zeker als het echt moet. Maar als er één ploeg is die dat kan stoppen, is het de vechtmachine van Diego Simeone, weet ook Liverpool. Vindt de Argentijn ook voor Der Rekordmeister een verdedigend masterplan?

Voetbal op tv

17.30 uur: RKC Waalwijk – PEC Zwolle, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Eredivisie

18.30 uur: Hamburger SV – FC Erzgebirge Aue, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de 2. Bundesliga

18.45 uur: Real Madrid – Lokomotiv Moskou, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in Champions League

21.00 uur: Ajax – Liverpool, SBS 6, live verslag van het duel in de Champions League

21.00 uur: Manchester City – FC Porto, Ziggo Sport Racing, live verslag van het duel in de Champions League

21.00 uur: FC Midtjylland – Atalanta Bergamo, Ziggo Sport Extra, live verslag van het duel in Champions League

21.00 uur: Bayern München – Atlético Madrid, Ziggo Sport Golf, live verslag van het duel in de Champions League

21.00 uur: Internazionale – Borussia Mönchengladbach, Ziggo Sport Docu, live verslag van het duel in de CL

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen