Duitsland
0 – 0
Hongarije
Portugal
0 – 0
Frankrijk

Barcelona verlengt contracten van De Jong en drie ploeggenoten

20 oktober 2020 – Kort na 5-1 overwinning op Ferencváros is FC Barcelona met nieuws over de contracten naar buiten gekomen. De Spaanse grootmacht meldt dat onder meer Frenkie de Jong een nieuwe verbintenis heeft getekend bij de club. De Nederlander ligt nu tot 2026 vast.

Barcelona verlengt contracten van De Jong en drie ploeggenoten

Zijn oude contract had een looptijd tot 2024. Barcelona is tevreden over de Nederlander en ziet in hem een belangrijke bouwsteen voor de toekomst. De kans is overigens groot dat De Jong wat geld heeft ingeleverd, omdat de club in geldnood zit en de spelers gevraagd heeft om geld af te staan. De Jong was daar als één van de weinigen wel toe bereid. Ook Clement Lenglet en Marc-André Ter Stegen wilden daar aan meewerken en ook die spelers hebben hun verbintenissen verlengd. Lenglet ligt nu tot 2026 vast, terwijl Ter Stegen tot 2025 op de loonlijst staat. In het contract van De Jong is een afkoopsom van 400 miljoen euro opgenomen.

Opmerkelijk is dat ook Gerard Piqué nog lang bij de club zal blijven. De 33-jarige verdediger kreeg dinsdag rood tegen de Hongaren en heeft vervolgens bijgetekend tot 2024, een opmerkelijk lange looptijd voor de routinier.

Lees ook: 'Oorlog bij Barca over salaris; Frenkie wil wél afstaan'

Eredivisie

gerelateerd