Manchester United noteert verlies van bijna tachtig miljoen euro

21 oktober 2020, 15:57

Hoge bomen vangen veel wind en dat is ook de situatie bij Manchester United. De Engelse grootmacht kondigt woensdag aan dat de club, mede door de coronacrisis, in het afgelopen jaar een zwaar verlies heeft gedraaid. United laat weten dat er sprake is van een verlies van 70 miljoen pond (77 miljoen euro).

United heeft woensdag de jaarcijfers wereldkundig gemaakt over het seizoen 2019/2020. De coronacrisis maakte daar onderdeel van uit en dus is er sprake van een fors verlies. De algemene inkomsten daalden met bijna twintig procent van 627 miljoen pond naar 509. Dat United niet in de Champions League speelde, had daarmee te maken. De inkomsten via de tv-gelden daalden enorm, namelijk van 240 miljoen naar 141 miljoen. De schuld van United is daarnaast een stuk groter geworden. Die bedraagt nu 474 miljoen pond, wat een fikse stijging betekent.

Via de eigen kanalen heeft vice-voorzitter Ed Woodward zijn reactie gegeven op de cijfers. "Onze focus ligt nog steeds op het bewaken van de gezondheid van onze medewerkers, supporters en de hele gemeenschap", spreekt hij. "Het is onze prioriteit om zo snel mogelijk weer fans in het stadion te hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen