Shakhtar mist tien spelers tegen Real: "Een nachtmerrie"

21 oktober 2020, 17:27   Bijgewerkt: 21 oktober 2020, 20:37

Shakhtar Donetsk neemt het woensdagavond om 18.55 uur op tegen Real Madrid in de Champions League, maar echt klaar voor die wedstrijd is de formatie uit Oekraïne niet. De club mist liefst tien spelers door positieve coronatesten en treedt dan ook niet op volle oorlogssterkte aan.

Volgens Spaanse media zijn onder meer Andriy Pyatov, Taison (foto), Alan Patrick, Junior Moraes, Mykola Matviyenko en vice-captain Taras Stepanenko niet inzetbaar. Dat zijn doorgaans zeer belangrijke spelers voor de ploeg die vorig seizoen nog de halve finale haalde in de Europa League. Omdat Shakhtar meer dan dertien spelers beschikbaar heeft, gaat de wedstrijd tegen Real Madrid woensdag wel gewoon door.

"Dit is een nachtmerrie", spreekt trainer Luis Castro voorafgaand aan de wedstrijd in Madrid. "Het virus is een nachtmerrie voor de complete mensheid en omdat onze spelers ook een leven naast het voetbal hebben, raakt dit ons ook. Ik had nooit verwacht dat we door zoiets zoveel spelers zouden moeten missen. Het is onvoorstelbaar, maar helaas wel de realiteit tegenwoordig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen