Atalanta geeft Midtjylland koude douche in groep Ajax

21 oktober 2020, 22:55   Bijgewerkt: 21 oktober 2020, 23:43

Atalanta Bergamo, misschien wel de grote concurrent van Ajax in de poule, is uitstekend begonnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. De Italianen wervelende in de eerste helft langs het debuterende Midtjylland en wonnen eenvoudig met 0-4.

Met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis liet Atalanta meteen zien dat het niet mee wilde werken aan een stunt van de thuisploeg. Enkele grote kansen gingen er niet in, totdat Atalanta na 26 minuten alsnog de voorsprong pakte. In de stromende regen drukte Duvan Zapata af na goed werk van Luis Muriel. Kort daarvoor had Zapata ook al bijna raak geschoten. Atalanta ging niet rusten na die 0-1 en duwde Midtjylland verder terug. Tien minuten later trof Alejandro Gómez wederom doel met de 0-2. De spelmaker pegelde geweldig raak via de onderkant van de lat en besliste de wedstrijd.

Helemaal gelopen koers was het toen het nog voor rust ook 0-3 werd. Luis Muriel was attent en tikte een rebound in het doel. Het debuterende Midtjylland had simpelweg niets te vertellen en oogde behoorlijk zenuwachtig. In de tweede helft had de scoren nog hoger op kunnen lopen, maar Josip Ilicic raakt de paal. Uiteindelijk viel de 0-4 toch, via Alexei Miranchuk. De ploeg staat daarmee tevens bovenaan. Sam Lammers bleef negentig minuten op de bank.

Inter - Borussia Mönchengladbach 2-2

Ondertussen speelden Internazionale en Borussia Mönchengladbach met 2-2 gelijk in Groep B, waar Real Madrid eerder vanavond verrassend verloor. Met Stefan de Vrij in de basis slaagden de Italianen er niet in om thuis te winnen. Romelu Lukaku scoorde twee keer voor de Serie A-ploeg, maar via goals van Rami Bensebaini en Jonas Hofmann grepen de Duitsers een punt. De wedstrijd stond onder leiding van Björn Kuipers.