Klopp verrast door Ajax: "Wijziging formatie niet verwacht"

21 oktober 2020, 23:34

Erik ten Hag wijzigde zijn formatie voor het duel met Liverpool en zijn collega-trainer Jürgen Klopp had dat niet verwacht. Ajax trad in het Champions League-duel aan in een verkapte 4-4-2. De thuisploeg kreeg kansen, maar de Duitser zag zijn ploeg toch met 0-1 aan het langste eind trekken.

Met Lisandro Martinez in het hart van de verdediging en Daley Blind op het middenveld, bouwde Ten Hag meer defensieve zekerheid in bij de Amsterdammers. "Ik was verrast, maar ik snap het wel", zei Klopp bij Ziggo Sport. "Iedereen wijzigt zijn plan tegen ons, dus dat maakt het moeilijk om onszelf goed voor te bereiden. Met Martinez hadden ze meer snelheid en met Blind meer ervaring, maar ik denk dat we er meer gebruik van hadden kunnen maken. Soms speelden we in zulke grote ruimtes, maar daar hebben we niet altijd van kunnen profiteren."

Klopp laakte nog het veld in de Johan Cruijff Arena, dat volgens hem erg slecht was. "Ik wilde hier liever niet spelen, want het veld was niet goed. Bovendien was de wedstrijd heel intens, dat maakte het er niet beter op. Het was dus moeilijk voor ons, maar we hebben gewonnen. Ik ben dus een blij man."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen