Ziyech: "Belangrijk om eerst helemaal fit te worden"

22 oktober 2020, 17:21

Hakim Ziyech is nog altijd niet helemaal fit. De van Ajax overgekomen Marokkaan maakte in de laatste twee duels van Chelsea zijn eerste speelminuten namens The Blues als invaller, omdat hij nog niet fit genoeg is voor een basisplaats. "Het is voor mij belangrijk om eerst ritme op te doen en het fysiek weer goed op te bouwen."

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie donderdag. In de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding liep Ziyech een lichte knieblessure op. "Daardoor kon ik een tijdje niet spelen en dat kwam mede door de coronacrisis op een vervelend moment", legde Ziyech uit. Waar er in Engeland werd doorgespeeld, werd de competitie in Nederland stilgelegd, waardoor de middenvelder heel lang zonder wedstrijd zat. "Het zal nog even duren, maar het belangrijkste is dat ik honderd procent fit word."

Toch is hij blij dat ook de laatste twee jaar nog voor Ajax speelde, ondanks dat er eerder ook al veel interesse was in zijn diensten. "Twee jaar geleden had ik bijna een transfer gemaakt. Maar achteraf ben ik blij dat ik het niet gedaan heb, want we hebben ongelofelijke seizoenen meegemaakt bij Ajax. Een tijd waarin ik mezelf ook nog heel veel ontwikkeld heb. Niet alleen als persoon, maar ook als voetballer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen