Wiegman kijkt uit naar Olympische Spelen: "Cirkel rondmaken"

22 oktober 2020 – De Oranje Leeuwinnen wonnen in 2017 het EK en waren twee jaar later verliezend finalist op het WK. Komende zomer staan de Olympische Spelen op het programma en bondscoach Sarina Wiegman hoopt dat het ondanks de nieuwe golf van het coronavirus gewoon doorgaat. Ze verheugt zich zeer op het toernooi, zo vertelt ze vlak voor de interland tegen Estland van vrijdagavond (19.30 uur)

Wiegman kijkt uit naar Olympische Spelen: "Cirkel rondmaken"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het duel met Estland in Groningen is een belangrijke, want bij winst zijn de Oranje Leeuwinnen geplaatst voor het EK van 2022 in Engeland. Eerder werd Estland nog met 0-7 verslagen.

Bij plaatsing kan de focus op de Olympische Spelen, die door het coronavirus al met een jaar werden uitgesteld. Gebeurt dat opnieuw, dan eindigt het succesvolle avontuur van Wiegman wel heel abrupt. "Bang ben ik niet, maar het is wel zo dat we niet weten hoe de dag van morgen eruit gaat zien", zegt Wiegman tegen De Telegraaf. "Ik verheug me er gewoon heel erg op om met dit team de Spelen mee te maken. Ik wil na goud op het EK en zilver op het WK de cirkel rondmaken met Oranje."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd