AZ medekoploper na zege, PSV alleen onderaan

22 oktober 2020, 20:54   Bijgewerkt: 22 oktober 2020, 21:03

De verrassende zege van AZ bij Napoli (0-1) heeft de Alkmaarders donderdagavond de gedeelde koppositie opgeleverd in groep F. Real Sociedad kwam in Kroatie heel goed weg, door in de absolute slotminuut te winnen bij NK Rijeka: 0-1. Jon Bautista was de matchwinner voor de Spanjaarden.

In La Liga gaat het uitstekend met Real Sociedad, waar het na zes competitieduels de koppositie voorlopig in handen heeft. Met David Silva is er bovendien een gearriveerde speler neergestreken. Hij vulde de leegte in die de naar Real Madrid teruggekeerde Martin Ødegaard achterliet, maar Silva kon in en tegen Rijeka het verschil niet echt maken. Ondanks dat de Basken met een sterke opstelling voor de dag kwamen en oud Willem II-er Alexander Isak een basisplaats had, kon het nauwelijks een gaatje vinden in de verdediging, maar lukte Bautista dat uiteindelijk dus wel. Zodoende is AZ nu de medekoploper en staat er voor Sociedad volgende week een zwaar thuisduel tegen Napoli op het programma. AZ ontmoet Rijeka.

Waar AZ na het eerste groepsduel koploper is, moet PSV het na de opener doen met de rode lantaarn. Het andere duel in groep E tussen het Griekse PAOK Saloniki en het Cypriotische Omonia Nicosia eindigde immers in 1-1. Éric Bautheac zette Omonia op voorsprong na zestien minuten, maar zo'n tien minuten na de rust maakte Oostenrijker Thomas Murg gelijk namens PAOK. Hij werd een kwartier voor tijd vervangen door Nederlander Diego Biseswar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen