AZ gaat in beroep tegen forse schorsing van Svensson

22 oktober 2020 – Jonas Svensson gaf donderdagavond de winnende assist bij AZ tegen Napoli in de Europa League en als het aan de Alkmaarders ligt, dan is de back komend weekend ook gewoon inzetbaar voor trainer Arne Slot. Ondanks zijn rode kaart tegen VVV-Venlo hoopt de club hem beschikbaar te hebben. Het voorstel van de aanklager betaald voetbal is namelijk afgewezen door AZ.

AZ gaat in beroep tegen forse schorsing van Svensson

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat schrijft De Telegraaf. Hij wilde Svensson voor drie duels schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Dat naar aanleiding van tackle, die deels van achteren kwam en waarvoor de back met een rode kaart van het veld werd gestuurd tegen de Limburgers. Dan zou hij de ontmoetingen met ADO Den Haag en RKC Waalwijk moeten missen vanwege zijn schorsing. 

AZ bestrijdt echter dat de overtreding op Joshua John goed is voor drie wedstrijden en gaat daarom in beroep tegen het voorstel. Normaliter is het beroep op donderdagavond, maar door het Europese avontuur wordt dat vrijdagavond. Eerder werden onder andere Edson Alvarez (Ajax), Glenn Bijl (FC Emmen) en Mica Pinto (Sparta) al vrijgesproken: op dat scenario hoopt AZ ook.

Reacties

UEFA Europa League

gerelateerd