Slowakije
0 – 5
Spanje
Zweden
2 – 1
Polen

Schmidt: "Dit was pas de eerste wedstrijd, het is nog niet over"

22 oktober 2020 – PSV-trainer Roger Schmidt was teleurgesteld na de nederlaag tegen Granada, maar zag ook voldoende aanknopingspunten richting de resterende vijf wedstrijden. Hij kon dan ook wel leven met het verlies, omdat hij tevreden was met wat zijn elftal had laten zien door alle afwezigen.

Schmidt: "Dit was pas de eerste wedstrijd, het is nog niet over"

"Ik ben blij met wat mijn spelers lieten zien. We wisten dat het niet makkelijk zou worden door het gemis van een aantal basisspelers, maar hun vervangers hebben het prima gedaan", vertelde Schmidt tegenover RTL 7. Hij moest onder anderen Cody Gakpo en Eran Zahavi missen, waardoor er bijvoorbeeld een basisplaats was voor Mohamed Ihattaren. "We wisten dat het niet makkelijk zou worden", wist Schmidt. "Granada heeft veel ervaring in de ploeg. Daar hebben we tegen gevochten, maar ik denk dat we te snel de bal verloren. We moeten leren om soms ook rust in ons spel te brengen. Al kwam dat ook door de druk van Granada. We moeten dit verlies accepteren en verder gaan. Deze ervaring helpt ons in de volgende duels in de Europa League. Dit was pas de eerste wedstrijd, het is nog niet over."

Aanvoerder Denzel Dumfries zei tegen RTL 7 dat hij Granada slimmer vond in het spel. "In bepaalde situaties kon je dat goed zien. Ze gingen wat sneller op de grond liggen, maar in de eerste helft trokken we ons daar niets van aan. Op gegeven moment begin je je dan toch te irriteren, want de scheidsrechter ging er ook in mee. Maar dat is geen excuus voor ons. Wij hadden er beter mee om moeten gaan. Dit is zonde, want we hebben genoeg kansen gehad om een resultaat te boeken."

UEFA Europa League

gerelateerd