Tottenham wint zonder Bergwijn, Leicester heeft makkelijke avond

22 oktober 2020, 22:55

Tottenham Hotspur en Leicester City hebben beiden een simpele zege geboekt in de Europa League. Zonder veel moeite werden LASK Linz (3-0) en Zarja Loegansk (3-0) verslagen. Bij de Spurs bleef Steven Bergwijn de hele wedstrijd op de bank.

Tottenham scoorde er in de afgelopen drie wedstrijden op los, met maar liefst zestien goals in drie duels en ook tegen LASK Linz schoot de ploeg van José Mourinho uit de startblokken. Met Gareth Bale voor het eerst in de basis sinds zijn terugkeer was het na een klein half minuten al het 2-0 via een doelpunt van Lucas Moura en een eigen goal van Andrés Andrade. LASK, dat vorig seizoen in de Europa League nog over twee wedstrijden te sterk was voor AZ en even later werd uitgeschakeld door Manchester United, moest zodoende in de achtervolging.

Het lukte de Oostenrijkers echter nooit om de Spurs in de problemen te brengen. Mourinho kon het zich zodoende veroorloven om Harry Kane rust te gunnen. Ook Toby Alderweireld bleef op de bank, waar de ingevallen Heung-Min Son nog de 3-0 maakte. Een prima start voor Mourinho en consorten in Groep J.

Leicester City – Zarja Loegansk 3-0

Die andere Engelse deelnemer beleefde verderop ook een zorgeloze avond tegen het Oekrainse Zarja Loegansk. Net als bij de Spurs stond Leicester City al bij rust op 2-0 via goals van James Maddison en Harvey Barnes. Kelechi Iheanacho deed er na de onderbreking nog een schepje bovenop, maar The Foxes hoefden nooit echt voluit te gaan om de eerste zege in Groep G in gevaar te laten komen.