AC Milan blijft onoverwinnelijk, assist en zege Botman met Lille

22 oktober 2020, 23:15

AC Milan blijft dit seizoen onoverwinnelijk. In een uitstekende eerste helft legde het in Groep H op bezoek bij de Celtic de basis voor een degeijke overwinning (1-3), terwijl OSC Lille mede dankzij een assist van Sven Botman afrekende van de tien man van Sparta Praag (1-4). Yusuf Yazici was de grote man aan de kant van de Fransen, met een hattrick van mooie doelpunten. 

Waar het in de voorrondes ongelofelijk moeizaam ging tegen veel mindere tegenstanders had AC Milan het donderdagavond op bezoek bij Celtic relatief eenvoudig. De ploeg van Neil Lennon verloor afgelopen weekend de  Schotse topper al verrassend van Rangers en kon ook de koploper van de Serie A lang geen serieuze tegenstander bieden. Na een klein kwartier kopte Rade Krunic een uitstekende voorzet tegen Samu Castillejo tegen de touwen.

Omdat Brahim Díaz nog voor de pauze in de omschakeling rustig bleef, twee verdedigers uitspeelde en kalm de 0-2 binnenschoot, kon zelfs Zlatan Ibrahimovic nog enige rust worden gegund. Rafael Leão kwam de Zweed voortijdig gaan vervangen, met het oog op de lastige thuiswedstrijd tegen AS Roma komende weekend. De ploeg is al het gehele seizoen zonder puntverlies in alle competities: Celtic maakte het de Milanezen echter ook niet echt moeilijk, al zag Ibracadabra vanaf de bank de Schotten nog wel een aansluitingstreffer maken. Zonder hem heeft Milan het altijd moeilijker, maar bleef wel overeind op Schotse grond omdat Jens Petter Hauge in blessuretijd nog scoorde. 

Sparta Praag – OSC Lille 1-4

Na een vroege rode kaart voor Ladislav Krejci leek de Franse koploper een makkelijke avond te krijgen op bezoek in Tsjechië, helemaal toen Sven Botman een assist op zijn naam schreef. Veel hoefde hij daar niet voor te doen, want hij gaf de bal op het rustsignaal aan Yazici, die vanaf dertig met de bal snoeihard in de kruising schoot. Omdat de thuisploeg veerkracht toonde en direct na de thee scoorde na goed drukzetten moest de spits opnieuw scoren en deed dat na een uur uit een knappe kopbal. Jonathan Ikoné besliste het duel niet veel later, waarna Yazici een kwartier voor tijd zijn hattrick voltooide. Hoewel de thuisploeg de mist inging in de opbouw, werkte de spits de bal met veel gevoel opnieuw prachtig in de verre hoek.

Overige uitslagen

Villarreal - Sivasspor 5-3 (Groep I)

Maccabi Tel Aviv - FK Qarabag 1-0 (Groep I)

Slovan Liberec - KAA Gent 1-0 (Groep L)

TSG Hoffenheim - Rode Ster Belgrado 2-0 (Groep L)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen