'Rood' Feyenoord pakt punt ondanks gemiste strafschop Berghuis

22 oktober 2020, 23:02

Feyenoord is het Europese seizoen donderdagavond begonnen met een gelijkspel tegen Dinamo Zagreb. De Rotterdammers waren de betere ploeg in het Maksimir Stadion, maar zullen uiteindelijk tevreden zijn met de 0-0. Marcos Senesi ontving twintig minuten voor tijd namelijk zijn tweede gele kaart, waardoor Feyenoord een gedeelte van de tweede helft met tien man stand moest houden. Steven Berghuis faalde in de openingsfase al vanaf de strafschopstip.

Dick Advocaat kon in Zagreb niet beschikken over Leroy Fey, die afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam geblesseerd uitviel. Orkun Kökcü mocht daarom weer eens opdraven, terwijl ook Jens Toornstra en Joao Teixeira op het middenveld verschenen. Verder besloot Advocaat niets te veranderen en koos hij voorin opnieuw voor Berghuis, Bryan Linssen en Mark Diemers. In de achterhoede werd doelman Justin Bijlow andermaal ondersteund door Bart Nieuwkoop, Uros Spajic, Senesi en Ridgeciano Haps.

Bijlow had op zijn beurt weinig te doen en zag schoten van Lovro Majer en Arijan Ademi hoog over zijn doel vlogen. Na een half uur spelen liet de goalie echter zien waarom men in Rotterdam zo blij is met hem. Sluipschutter Mario Gavranovic dook uit het niets op voor de neus van Bijlow, die de bal met een katachtige reflex uit de hoek hield. Daarna had Feyenoord de gastheer opnieuw aardig in de tang en vlak voor de rust kregen de bezoekers opnieuw een grote mogelijkheid om de score te openen. Diemers lepelde de bal fraai richting gelegenheidsspits Linssen, maar hij knikte in kansrijke positie recht op Livakovic.

Bijlow behoedde Feyenoord in de slotfase voor een onnodige nederlaag. Hij keerde een vrije trap van Kristijan Jakic en was er even later als de kippen bij om een treffer van invaller Luka Ivanusec te voorkomen. Dit weekeinde komen Dinamo en Feyenoord in actie in de eigen competitie. De Kroaten brengen een bezoekje aan Sibenik, terwijl Feyenoord te gast is bij RKC Waalwijk. Volgende week donderdag spelen de manschappen van Advocaat in de Europa League thuis tegen Wolfsberger AC. Dinamo reist af naar Rusland voor de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou. Wolfsberger en CSKA speelden donderdagavond met 1-1 gelijk op Oostenrijkse bodem. Normaliter is Dinamo misschien wel de sterkste ploeg van de poule, waardoor het resultaat niet slecht is. Maar er had veel meer ingezeten als Berghuis vanaf elf meter wél had raak gemikt. 

Opstelling en beoordelingen*

Feyenoord: Justin Bijlow 7; Bart Nieuwkoop 6.5, Uros Spajic 6.5, Marcos Senesi 6, Ridgeciano Haps 6; Jens Toornstra 6, Joao Teixeira 6.5, Orkun Kökcü 4.5 (74. Eric Botteghin -); Steven Berghuis 5, Bryan Linssen 6, Mark Diemers 6.5 (81. Nicolai Jørgensen -)

Man-of-the-match: Bijlow

* spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen