Transferweekje: Virgil-erfenis, krediet Zidane brokkelt af en Cocu

24 oktober 2020, 12:21

In de Europese landen zit de transfermarkt weer op slot. Clubs hebben de zaken gedaan en moeten het voorlopig met de huidige selectie doen. Uiteraard kijken sommige clubs alweer reikhalzend uit naar de aanstaande transferperiode in januari. Het geruchtencircuit begint langzaam maar zeker weer op gang te komen. FCUpdate.nl zet de belangrijkste geruchten op een rij in Transferweekje.

De Virgil-erfenis

Afgelopen zaterdag liep Virgil van Dijk een zware knieblessure op tegen Everton en daardoor staat hij maandenlang buitenspel. Tegen Ajax bleek al dat Liverpool, dat toen middenvelder Fabinho achterin posteerde, dat niet goed op kan vangen. Zeker niet nu ook Joel Matip sukkelt met zijn gezondheid. Van Dijk miste vorig seizoen geen minuut in de Premier League en laat dan ook een groot gapend gat achter in de defensie. De kans is aanwezig dat Liverpool in de winter een nieuwe verdediger zal aantrekken. Dayot Upamecano (RB Leipzig) staat er goed op bij de scouts, maar de Fransman valt mogelijk wat te duur uit. Dat geldt ook voor Ben White van Brighton & Hove Albion. The Express stelt dat Ozan Kabak nu de man is die in beeld is. De Turk van Schalke 04 hoeft 'slechts' een slordige dertig miljoen euro te kosten en is gezien zijn leeftijd (20 jaar) een interessante optie voor de toekomst. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

{image[335696][right-half][]}El Clásico kan lot Zidane beslissen

Deze editie van El Clásico zal een extra spannende zijn voor Real Madrid-trainer Zinédine Zidane. De Fransman ligt behoorlijk onder vuur na eerdere nederlagen tegen Cádiz (0-1) en Shakhtar Donetsk (2-3). Verschillende kranten speculeren al over een mogelijk ontslag van de trainer, wanneer het in Camp Nou opnieuw fout zal gaan. "De grond trilt onder de voeten van Real Madrid en de uitwedstrijd aanstaande zaterdag wordt een cruciale dag", schreef de Spaanse krant El País. Ook het Franse L'Équipe voert de druk op Zidane op: "Dreiging hangt boven het hoofd van Zinédine Zidane in aanloop naar El Clásico tegen Barça." Volgens de krant weet de trainer zelf ook dat 'geduld niet het sterkste punt is van de leiding van Real Madrid'. Er staat dus veel op het spel voor Zidane, wanneer hij voor het eerst als trainer tegenover het Barcelona van Ronald Koeman komt te staan.

Een nieuwe Bergkamp bij Arsenal?

Dennis Bergkamp maakte in zijn tijd bij Arsenal dusdanig veel indruk, dat hij een standbeeld bij het Emirates Stadium kreeg. De club denkt nog altijd met weemoed terug aan de nummer tien, maar gaat zich op korte termijn mogelijk versterken met nog een Bergkamp. Mitchel Bergkamp, de 22-jarige zoon van Dennis, heeft namelijk een contractaanbieding gekregen van de club, zo stelden diverse media. Sinds zijn vertrek bij Almere City is de aanvallende middenvelder transfervrij en dus komt Arsenal voor hem als geroepen. Afgelopen week zou Bergkamp jr. zelfs al hebben meegetraind met het O23-team van de Engelse topclub en in die trainingen een goede indruk hebben gemaakt op trainer Steve Bould. Daarom wil de club hem een contract aanbieden en inlijven voor een nog onbekende tijd.

FC Emmen wil Avdijaj langer aan het werk zien 

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat FC Emmen de carrière van Donis Avdijaj nieuw leven in wilde blazen. De aanvaller mocht voor een week op proef komen, maar miste een aantal trainingen door een lichte blessure. De club blijft benieuwd naar de Kosovaar en hoopt zijn proefperiode nu te kunnen verlengen. Voor Avdijaj is zijn stage een mogelijkheid om zich te revancheren in de Eredivisie. Na een korte periode bij Roda JC speelde hij voor Willem II, waar hij uitstekend begon. Meerdere incidenten bij de club leverden hem daarna echter een disciplinaire schorsing op, waarna zijn periode in Nederland erop zat. Voorlopig althans, want bij Emmen lonkt dus nog altijd een contract voor Avdijaj. 

{image[343113][left-half][]}Ontslag hangt Cocu boven het hoofd

Phillip Cocu moet vrezen voor zijn baan bij Derby County. Door aanhoudende slechte resultaten hangt hem ontslag boven het hoofd. In zeven wedstrijden veroverden The Rams nog maar vier punten. Vrijdagavond pakte Derby County na vijf nederlagen op rij een puntje tegen Nottingham Forest (1-1). Niet een heel verkeerd resultaat, maar ontslag is onvermijdelijk als Cocu niet heel snel weer een keer wint. Dat de trainer de komende wedstrijden geen beroep kan doen op Wayne Rooney bemoeilijkt de situatie. De speler en assistent-trainer zit in quarantaine omdat hij contact heeft gehad met een met corona besmet persoon. Derby County treft woensdag Cardiff City. Zit het Engelse avontuur van Cocu er daarna op?

El Khayati op zoek naar club

Het zou zomaar kunnen dat Nasser El Khayati binnenkort weer op de Nederlandse velden is te bewonderen. Deze week werd bekend dat het lucratieve contract van de 31-jarige spelmaker bij Qatar SC is ontbonden. In het Midden-Oosten maakte hij niet zoveel indruk als in Nederland. Bij zijn oude club ADO Den Haag is El Khayati in elk geval wel welkom. "Ik zou liegen als ik nee zou zeggen", liet Aleksandar Rankovic zich vrijdag ontvallen. De trainer van ADO weet echter dat er meer kapers op de kust zijn. De bewezen doelpuntenmaker zou voor veel Eredivisie-clubs een aanwinst zijn. Wie weet hem te overtuigen?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen