Advocaat blij met Teixeira: "Dat wordt straks alleen maar meer"

23 oktober 2020 – Het heeft niet lang geduurd totdat João Teixeira zich in de basis heeft gespeeld bij Feyenoord. De Portugese middenvelder werd in de zomer gepresenteerd bij de Rotterdammers en is nu al een vaste pion in het team van Dick Advocaat. De oefenmeester is erg blij met de inbreng van de 27-jarige Portugees.

Advocaat blij met Teixeira: "Dat wordt straks alleen maar meer"

Advocaat bekeek de middenvelder op beelden en adviseerde de leiding om hem aan te trekken. "Je ziet meteen dat die jongen kan voetballen, maar op beeld is het toch anders dan in de praktijk", zegt de coach tegen Voetbal International. "Bovendien moet je eerst maar eens zien of en waar hij in het elftal komt. Hij speelde vaak als een echte nummer 10, maar kon ook vanaf links uit de voeten. Wij spelen niet met een 10, dus dat bood wel weer mogelijkheden. Nou, als je hem dan zag invallen, wist je ook: Hij kan wat. Daarna hebben we hem tegen Willem II maar meteen vanaf het begin laten meedoen en was hij geweldig, betrokken bij twee doelpunten en - kun je nagaan - nog niet eens fit."

Ook donderdag stond Teixeira in de basis bij Feyenoord, tegen Dinamo Zagreb. Volgens Advocaat voegt de spelmaker iets toe aan de ploeg wat Feyenoord nog niet had. "Ik zocht een middenvelder met diepgang en directheid in zijn spel", zegt Advocaat. "João brengt dat, ook laten we hem vanaf links beginnen. Maar hij wordt geholpen door Bryan Linssen die in de spits constant bezig is en Mark Diemers die de discipline heeft bij balverlies die linkerkant te pakken. Zodoende kan Teixeira zich richten op het aanvallende deel en we hebben allemaal kunnen zien dat deze speler ons elftal iets extra's brengt. Als hij straks honderd procent fit is, wordt dat alleen nog maar meer."

Feyenoord

gerelateerd