Positief nieuws Van Ginkel: "Hij is op de goede weg"

23 oktober 2020, 20:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marco van Ginkel is sneller op de weg terug dan gedacht. De middenvelder van PSV, die van Chelsea dit seizoen voor de derde keer op huurbasis in Eindhoven mag spelen, trainde afgelopen vrijdag mee met de groep en zette een nieuwe stap in zijn vlotlopende revalidatie. Trainer Roger Schmidt tempert echter de verwachtingen.

Van Ginkel herstelt van een zware knieblessure, waardoor hij al maandenlang aan de kant staat. Schmidt is blij dat hij de middenvelder op het trainingsveld kon verwelkomen. "Hij heeft voor het eerst meegedaan met wat pass- en trapoefeningen. Hij is op de goede weg en we hopen dat hij binnenkort écht kan aansluiten bij de groepstraining. Tegelijkertijd willen we hem niet onder druk zetten", zei Schmidt op de persconferentie.

In 2013 verruilde Van Ginkel Vitesse voor Chelsea, de club waar hij nog altijd wacht op zijn doorbraak. Diverse blessures gooiden roet in het eten, maar de Londense club bleef vertrouwen houden in de huidige PSV'er. Daarom werd afgelopen zomer zijn contract verlengd en mocht hij terugkeren naar PSV, de club waar hij twee zeer succesvolle periodes als huurling beleefde. Van Ginkel speelde in het verleden ook tijdelijk voor AC Milan en Stoke City.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen