Cocu pakt punt met Derby: problemen houden aan

23 oktober 2020, 22:36

Phillip Cocu is er met Derby County niet in geslaagd om te ontsnappen uit de problemen. Op bezoek bij mede-laagvlieger Nottingham bleef de Championship-club steken op een 1-1 gelijkspel. Door de remise blijven The Rams bungelen in de onderste regionen van de Engelse competitie.

Derby County begon met een 0-1 voorsprong dankzij Martyn Waghorn nog goed aan de wedstrijd, maar moest na rust de gelijkmaker van Lyle Taylor incasseren. Daardoor staan Cocu en consorten na zeven speelronden op de teleurstellende 21ste plaats. Daarmee staat hij nipt boven de degradatiestreep: alleen de onderste drie teams degraderen naar de Football League One.

Cocu boekte dit seizoen pas één overwinning en staat daardoor onder druk. Afgelopen week gingen er al geluiden op dat Cocu het veld moet gaan ruimen en wordt vervangen als coach door Wayne Rooney, die momenteel als speler onder contract staat. Het zou betekenen dat ook het tweede buitenlandse avontuur van de Nederlandse oefenmeester uitdraait op een fiasco. Eerder kreeg hij al zijn ontslagbrief als coach van het Turkse Fenerbahce. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen