Plaatsing EK, maar Wiegman is dan weg: "Ja, dat is best gek"

23 oktober 2020, 23:22

Sarina Wiegman is dolgelukkig na de monsterscore die de Oranje Leeuwinnen neerzetten tegen het matige Estland (7-0). Daardoor dwongen de Nederlandse vrouwen een EK-ticket af, iets wat dubbele gevoelens oproept bij Wiegman. De succescoach vertrekt namelijk voorafgaand aan dat toernooi naar haar nieuwe functie bij de Engelse ploeg.

Voor de camera van de NOS komt ze tot diezelfde conclusie. "Ja, dat is best gek. Ik ben nu heel blij, maar uiteindelijk zal ik er niet bij zijn. Maar ja, dat is pas over anderhalf jaar." Wiegman doet namelijk met Oranje eerst nog mee aan de Olympische Spelen, die vorige zomer werden verplaatst naar juli 2021. Daarna begint ze aan haar nieuwe klus als bondscoach van de Engelsen.

Lees ook: Foutloze Leeuwinnen plaatsen zich voor EK na enorme zege

Wiegman was zeer content met hoe haar ploeg tegen Estland voor de dag kwam. "Het team heeft laten zien wat we willen. En dat was ook nog in de 90ste minuut, waarin we nog hongerig waren om een achtste doelpunt te maken", aldus de bondscoach na afloop. "Het was geen hele goede tegenstander, maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen