Steijn baalt: "Hier hebben we de KNVB voor gewaarschuwd"

24 oktober 2020, 09:38

NAC Breda-trainer Maurice Steijn heeft na de verloren wedstrijd tegen Almere City (2-0) nogmaals uitgehaald naar de KNVB. De Bredase club werd begin deze maand getroffen door een corona-uitbraak en werkt nu met een gehavende selectie in korte tijd veel wedstrijden af. Vrijdag verloor NAC Breda niet alleen, maar raakten ook Kaj de Rooij en Sydney van Hooijdonk geblesseerd.

NAC Breda was tot voor kort ongeslagen, maar verloor dinsdag van SC Cambuur (4-0) en ging vrijdag op bezoek bij Almere City opnieuw onderuit. Beide wedstrijden had Steijn een incomplete selectie tot zijn beschikking. Het wegvallen van De Rooij en Van Hooijdonk vergroot de kopzorgen van de geplaagde trainer. "Dit is een beetje de voorspellende gedachte die ik had, dat het onverantwoord was om te spelen", aldus Steijn voor de camera van FOX Sports.

"Dit is waarom we het verzoek hebben gedaan om de wedstrijd uit te stellen. Spelers raken overbelast en lopen tegen blessures aan. Vandaag raken we waarschijnlijk weer twee spelers kwijt. Op naar Go Ahead en de beker, zou ik zeggen", zei hij met een cynische ondertoon. "De KNVB staat niet open voor overleg. Dit scenario hebben we constant aangegeven. Ik vind dat we vandaag niet goed gespeeld hebben. Daar ga ik me niet achter verschuilen. Wel hebben we gezegd dat het onverantwoord is om met zo'n kleine groep zoveel wedstrijden in een korte periode te spelen. Dat blijkt nu. De heren van de KNVB hebben we hiervoor gewaarschuwd. Dan word je nog eens extra gepakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen