SC Heerenveen vult Abe Lenstra Stadion met 15.000 knuffelberen

24 oktober 2020, 11:26

Publiek is voorlopig nog niet welkom in de Nederlandse stadions, maar de tribunes van het Abe Lenstra Stadion zullen zaterdagavond tegen FC Emmen niet leeg zijn. Op de anders lege plekken nemen 15.000 knuffelberen plaats. Een actie waarmee Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), sc Heerenveen en geneesmiddelenbedrijf MSD aandacht voor kinderen in Nederland die kanker hebben.

Ook KiKa wordt getroffen door de coronacrisis. Traditionele sportevenementen voor het goede doel kunnen niet plaatsvinden, waardoor de stichting een groot deel van de inkomsten mist die nodig zijn om onderzoek naar kanker te financieren. Daarom hebben KiKa, MSD en sc Heerenveen de handen ineengeslagen en de actie bedacht.

"Tijdens de eerste maanden van de coronapandemie zijn veel kinderen met kanker onzichtbaar geweest. Omdat zorg werd uitgesteld. Helaas zitten we nu weer in die situatie. Tegelijkertijd hebben we kennisgemaakt met lege voetbalstadions. Daarom moedigen we de voetballers aan met duizenden KiKa-beren in Heerenveen-shirt. En drukken we onze steun aan alle kinderen met kanker uit en laten we weten dat we ze niet vergeten", reageert Frits Hirschstein van KiKa.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen