Ajax-opponent Atalanta rouleert; eerste basisplek voor Lammers

24 oktober 2020 – Na een aantal invalbeurten start Sam Lammers zaterdagmiddag voor het eerst in de basis bij Atalanta. Met het oog op de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Ajax geeft trainer Gian Piero Gasperini een groot aantal spelers rust tegen Sampdoria.

Ajax-opponent Atalanta rouleert; eerste basisplek voor Lammers

Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Midtjylland voert Gasperini tegen Sampdoria zeven wijzigingen door. Voor Lammers komt dat goed uit, want hij mag zich voor het eerst als basisspeler bewijzen. Als invaller maakte de van PSV overgekomen aanvaller al twee doelpunten in de Serie A. Tegen Midtjylland bleef hij woensdag negentig minuten op de bank.

Zonder zijn inbreng was Atalanta veel te sterk voor de Deense tegenstander. De Italianen wonnen met 0-4 en richtten al snel hun blik op de wedstrijd tegen Ajax. "We moesten in tegenstelling tot vorig jaar wel sterk beginnen, want we ontvangen hierna Ajax en Liverpool in eigen huis. Dat zullen bepalende wedstrijden worden in deze groep. Het is belangrijk dat we deze wedstrijden ingaan met drie punten op zak", zei Gasperini tegen Sky Sport Italia.

Ajax

gerelateerd