Borussia Dortmund komt na rust los en wint derby met 3-0

24 oktober 2020, 20:25

Borussia Dortmund heeft de Kohlenpott Derby tegen Schalke 04 met ruime marge weten te winnen. Pas na rust kwamen Die Borussen los en werd de eindstand van 3-0 bereikt. Manuel Akanji, Erling Haaland en Mats Hummels zorgden voor de doelpunten.

Waar Borussia Dortmund 'gewoon' bovenin meedraait, is Schalke 04 opnieuw aan een moeizaam seizoen bezig. De ploeg pakte slechts één punt in de eerste vier wedstrijden. De opluchting in de kleedkamer van de bezoekers zal dan ook groot geweest zijn toen het bij de rust nog altijd 0-0 stond. De ploeg overleefde enkele grote kansen van de thuisploeg, waaronder een geweldig schot van Mahmoud Dahoud dat de lat raakte.

Na rust hield Schalke niet langer stand. Het was de 55e minuut toen Manuel Akanji de ban wist te breken namens Borussia Dortmund. De verdediger was alert toen doelman Frederik Ronnow een inzet van Raphael Guerreiro wist te keren en schoot de rebound binnen. Niet veel later was het Erling Haaland die de doelman met een stiftje nogmaals wist te passeren: 2-0. De eindstand kwam in de 80e minuut op het bord toen Mats Hummel bij een hoekschop van de thuisploeg boven iedereen uit torende en de bal achter Ronnow wist te koppen.

Door de driepunter staat Borussia Dortmund derde met twaalf punten, één punt minder dan koploper RB Leipzig en slechts op doelsaldo onder Bayern München. Schalke 04 zit na vandaag dieper in de problemen. De ploeg zakt naar de 17e plaats en heeft alleen het puntloze Mainz nog onder zich.