Spoorboekje: Bayer in actie, vergadering bij Barça en ErediVisie

26 oktober 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 26 oktober.

Nieuws

Vergadering bij FC Barcelona

Josep Bartomeu staat vol onder druk bij FC Barcelona en mogelijk wordt zijn vertrek vandaag aangekondigd. Om 13.00 vergadert de Catalaanse clubleiding over de toekomst van Bartomeu, die naar verluidt zeer serieus overweegt om na de ingediende motie op te stappen. Gaat de preses die Ronald Koeman aanstelde alweer vertrekken? 

Specials

ErediVisie

Het was een kankzinnig Eredivisie-weekend: de krankzinnige monsterzege van Ajax, het opnieuw weggeven van een zege door AZ, het matige veldspel van het blessuregevoelige Feyenoord en de nederlaag van PSV. Genoeg om over na te praten en dat doen we zoals altijd in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. 

Wedstrijden

Bayer Leverkusen - FC Augsburg (20.30 uur)

Na de spetterende 6-2 zege op Nice in de Europa League moet Bayer Leverkusen de draad weer oppakken in de Bundesliga. Na vier duels is Leverkusen nog ongeslagen, maar won het ook pas één keer. Dat was vorige week tegen FSV Mainz 05. De ploeg van Peter Bosz kent zodoende een wat stroeve start van het seizoen en treft met FC Augsburg een ploeg die eerste twee duels van het seizoen won en daarna gelijkspeelde en verloor. Eén van de zeges werd overigens knap geboekt op Borussia Dortmund. Bosz zal gewaarschuwd zijn.

AC Milan - AS Roma (20.45 uur)

Het toetje van de vijfde speelronde in de Serie A is de ontmoeting tussen AC Milan en AS Roma. AC Milan is de trotse koploper en blaakt van het vertrouwen na de winst op Internazionale en de zege in de Europa League. Wat opvalt, is dat het in vier competitieduels pas één tegengoal hoefde te incasseren. AS Roma is moeizamer gestart aan het seizoen en bezet de negende plaats met zeven punten uit vier duels. Kan het een einde maken aan de ongeslagen reeks van Milan?

Burnley - Tottenham Hotspur (21.00 uur)

Op dramatische wijze speelde Tottenham Hotspur vorige week gelijk tegen West Ham United. Op eigen veld werd een 3-0 voorsprong uit handen gegeven door drie goals in de slotfase: 3-3. Zeer vervelend voor de ploeg van José Mourinho, die in de Europa League wel makkelijk won van LASK Linz. Vandaag moet er tegen Burnley ook in de Premier League gewonnen worden. De club van Erik Pieters pakte vorige week pas het eerste punt van het seizoen en staat gedeeld laatste.

Voetbal op tv

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.30 uur: Bayer Leverkusen - FC Augsburg, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.45 uur: AC Milan - AS Roma, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel

21.00 uur: Burnley - Tottenham Hotspur, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen