Hofland boos op Fortuna: "Voel me in de steek gelaten"

25 oktober 2020 – Kevin Hofland was zeer pissed off na de nederlaag van Fortuna Sittard in eigen huis tegen FC Groningen zondagmiddag. De coach zag bijzonder weinig dingen van zijn elftal en stak zijn boosheid niet onder stoelen of banken. "Dit is onacceptabel. Dit is voor het eerst dat ik me in de steek gelaten voel."

Hofland boos op Fortuna: "Voel me in de steek gelaten"

Dat zei de oefenmeester tegenover FOX Sports na de 1-3 nederlaag tegen FC Groningen. Al snel voelde Hofland dat er niet meer inzat dan een nederlaag. "Na de eerste fase al niet meer. Het eerste kwartier, twintig minuten. Hoe we de eerste twee goals tegenkregen", aldus Hofland. "Je brengt niet de energie om er wat aan te doen. Dan speel je een verloren wedstrijd en ben ik pissig. Teleurgesteld vooral en terneergeslagen in wat we hebben laten zien."

Hofland mist vooral een gebrek aan karakter in zijn elftal. "Dit kan gewoon niet. Ik had er in de rust zes of zeven kunnen wisselen", brieste de coach. "De mentaliteit ontbreekt. Alleen Jorrit Smeets kan dat brengen. Maar dat zijn er te weinig. Of ik spelers met karakter op de bank heb zitten? Nee, dan had ik die wel eerder ingebracht."

En dus hoopt Hofland snel op beterschap bij Fortuna Sittard. "Dit is een aardige tik. Je kunt best een keer een mindere wedstrijd hebben, maar dat was tegen FC Twente en sc Heerenveen ook al aan de hand", vond Hofland, die met Fortuna na zes duels twee punten pakte en onderaan de Eredivisie staat.

Eredivisie

gerelateerd