Nijhuis twijfelt niet aan beslissing om penalty terug te draaien

25 oktober 2020, 18:22

Bas Nijhuis twijfelde niet aan zijn keuze om de gegeven strafschop voor PSV nog terug te draaien zondagmiddag. Hoewel het diep in blessuretijd gebeurde en de beslssing voor veel opheft zorgde, vond hij het wél een duidelijke fout en was hij blij dat de VAR hem corrigeerde. "Ik ben achteraf blij dat ik ben gaan kijken. Want ik vind dit geen penalty."

Dat vertelt Nijhuis tegenover FOX Sports na de wedstrijd. Waar Schmidt [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/374393/schmidt-boos-op-nijhuis-dit-is-geen-100-foute-beslissing/,_blank,beweerde] dat hij geen uitleg heeft gekregen, spreekt Nijhuis dat tegen. "Ik heb het zelfs nog in het Duits gedaan", aldus Nijhuis. "Maar de emoties liepen zo hoog op dat er eigenlijk niet over te praten viel." Schmidt was boos de gegeven strafschop en het feit dat de Vitesse-keeper daarna de bal kreeg. "Maar dat is de regel. Bijna niemand weet dat, maar dat is de nieuwe regel."

Over de penalty die werd teruggedraaid vond men in het PSV-kamp dat het geen duidelijke fout was van Nijhuis en dat de VAR dus niet mocht ingrijpen. Zelf dacht de scheidsrechter daar anders over. "Dit is een duel en écht geen penalty", aldus de leidsman, die dacht dat er geduwd werd door Vitesse-verdediger Elia Dasa. "Dan zie je het terug: geen handen en dus echt geen penalty. De één blijft staan, de ander loopt er tegenaan."

Lees ookHendrix over pingel: "Nijhuis is niet vies van contact"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen