Advocaat bezorgd over vele blessures bij Feyenoord

25 oktober 2020 – Dick Advocaat heeft grote personele problemen bij Feyenoord. Naast de toch al ontbrekende Leroy Fer, Sven van Beek, Robert Bozeník en Luis Sinisterra vielen zondagmiddag ook Nicolai Jørgensen en Joao Teixeira uit. Het was volgens de ervaren coach bovendien een van de redenen waarom de Rotterdammers niet van laagvlieger RKC Waalwijk wonnen.

Advocaat bezorgd over vele blessures bij Feyenoord

Dat zei de coach tegenover FOX Sports. Bovendien werd Bart Nieuwkoop halverwege uit voorzorg naar de kant gehaald, omdat voor hem drie wedstrijden in de week te veel van het goede is. "Dus dat waren we vooraf al van plan", zei Advocaat. Dat gold niet voor het vroege inbrengen én weer wisselen van Jørgensen. "We hebben dit seizoen nog niets aan hem gehad, dat is een probleem. Maar dit doet hij niet met bewust. Het zit in zijn lichaam." Texeira gaf aan het begin van de wedstrijd al aan lichte klachten te hebben.

Dat Advocaat ondanks lang pleiten in het slot van de transferwindow geen extra spits kreeg, daar baalt hij nu niet extra van. "Ik vond het logisch dat Feyenoord het niet deed als je Bozenik en Jørgensen hebt", stelt de ofenmeester tegenover RTV Rijnmond. Onder andere Joshua Zirkzee (Bayern München) was in beeld. "Dan kan ik me goed voorstellen dat Feyenoord zegt dat de club genoeg heeft", doelde hij op de momenteel geblesseerde spitsen. 

Over het puntverlies was Advocaat duidelijker: dat resultaat was onvoldoende. "Het ging in zoverre mis dat een groot aantal spelers de fitheid niet had om het energieke RKC simpel op te vangen, ondanks dat we weinig kansen hebben weggegeven." Vooral over de tweede helft was Advocaat zeer kritisch. 

Feyenoord

gerelateerd