Dit deden de opponenten van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

26 oktober 2020, 13:30   Bijgewerkt: 26 oktober 2020, 21:28

De Champions- en Europa League staan weer voor de deur. Ajax gaat op bezoek bij Atalanta Bergamo, terwijl AZ en Feyenoord een thuiswedstrijd spelen na hun zege op Napoli en gelijkspel tegen Dinamo Zagreb. PSV gaat op bezoek bij AC Omonia en moet na het verlies tegen Granada winnend op Cyprus. Hoe brachten de opponenten van de Nederlandse clubs het er afgelopen weekend vanaf?

Ajax

Sampdoria - Atalanta Bergamo 1-3

Atalanta is in aanloop naar de Champions League-ontmoeting met Ajax onderuit gegaan in de Serie A. Met een sterk gewijzigd elftal verloor de Italiaanse club met 1-3 van middenmoter Sampdoria. Sam Lammers maakte bij Atalanta zijn basisdebuut, maar kon zijn stempel amper drukken. Een extra domper was het uitvallen van Marten de Roon, die zeer vermoedelijk dinsdagavond niet inzetbaar is.

{image[343134][right-half][]}Liverpool – Sheffield United 2-1

Vier dagen na de overwinning op Ajax is Liverpool ook voor Sheffield United te sterk gebleken in de Premier League. In een wedstrijd waarin de VAR nadrukkelijk aanwezig was, won de ploeg van Jürgen Klopp met 2-1. Een vroege achterstand werd weggepoetst door doelpunten van Roberto Firmino en Diogo Jota.

Brøndby - FC Midtjylland 2-3

Na de forse nederlaag tegen Atalanta Bergamo heeft FC Midtjylland zaterdagavond een 2-0 achterstand in het laatste half uur nog knap omgedraaid. Tegen de directe concurrent Brøndby IF maakte voormalig sc Heerenveen-aanvaller Anders Dreyer de aansluitingstreffer, waarna een strafschop van Pione Sisto en eigen doelpunt van keeper Marvin Schwäbe diep in blessuretijd net genoeg bleken voor de overwinning. Bij de thuisploeg werd Sigurd Rosted vlak voor tijd met een tweede gele en dus rode kaart van het veld gestuurd. 

AZ

HNK Rijeka

De komende opponent van AZ speelde geen wedstrijd afgelopen weekend en kan zich dus volledig focussen op de Europa League-wedstrijd in Alkmaar. 

Real Sociedad – Huesca SD 4-1

Real Sociedad blijft voorlopig de koploper van de Primera Division. Mede dankzij een assist van uitblinker David Silva en een doelpunt van voormalig Willem II'er Alexander Isak is de opponent van AZ de nummer één. Mikel Oyarzabal maakte zelfs twee treffers, waarmee hij de onverwachte gelijkmaker van Rafa Mir ongedaan maakte. Gelukkig voor AZ treffen de Basken - die diep in blessuretijd pas wonnen van NK Rijeka - eerst Napoli nog… 

{image[341649][left-half][]}Benevento – Napoli 1-2

Na de nederlaag tegen AZ heeft Napoli zich met enige moeite hersteld op bezoek bij laagvlieger Benevento. Roberto Insigne bracht zijn broer bij Napoli in de problemen, maar na een uur deed Lorenzo Insigne de treffer van zijn kleine broertje ongedaan, waarna invaller Andrea Petagna de winnende treffer maakte namens Napoli. Daardoor blijft de ploeg in het spoor van koploper AC Milan. 

Feyenoord

Wolfsberger AC - Rapid Wien 3-4

Feyenoord mag dan weliswaar niet in allerbeste doen zijn, dat geldt zeker ook voor het Oostenrijkse Wolfsberger AC, dat na vijf duels slechts drie punten verzamelde. Ondanks een snelle 0-2 achterstand had het daar zeker meer van kunnen maken afgelopen weekend, want een kwartier voor tijd stond het nog met 3-2 voor tegen Rapid Wien. Een assist van Marcel Ritzmaier – in het verleden nog actief voor Wolfsberger AC – op Ercan Kara en een benutte penalty in blessuretijd van diezelfde Oostenrijkse spits zorgden opnieuw voor een slecht gevoel bij Wolfsberger AC. 

CSKA Moskou - Arsenal Tula 5-1

Het duurde even totdat CSKA Moskou op gang kwam tegen Arsenal Tula, maar uiteindelijk boekte de club uit de Russische hoofdstad een ruime overwinning. Nikola Vlasic kende met twee doelpunten en één assist een uitstekende wedstrijd. CSKA zal het duel met Dinamo Zagreb vol vertrouwen tegemoet zien.

NK Sibenik - Dinamo Zagreb 0-2

Na het doelpuntloze gelijke spel tegen Feyenoord donderdagavond had de koploper van Kroatië een eenvoudige middag op bezoek bij NK Sibenik. Zonder zich bovenmatig in te spannen kwam het via een strafschop tien minuten in de tweede helft op voorsprong en een kleine twintig minuten later besliste Mislav Orsic het duel. Het had zelfs topscorer Mario Gavranovic niet eens nodig.

PSV

AC Omonia - EN Paralimni 0-0

Na de remise tegen PAOK Saloniki kwam AC Omonia in eigen huis tegen EN Paralimni afgelopen weekend ook niet tot scoren. Invaller Pele van Anholt trok met zijn elftal de 0-0 remise over de streep tegen de komende opponent van PSV. Zodoende is AC Omonia momenteel slechts de nummer vier van Cyprus. 

Getafe - Granada 0-1 

Niet alleen PSV moest eraan geloven, maar ook in Spanje blijft Granada maar indruk maken. Nadat vorige week Sevilla werd verslagen, was het ditmaal de beurt aan Getafe, dat een week eerder nog van FC Barcelona had gewonnen. Een benutte strafschop van Ángel Montoro was voldoende voor de drie punten.

PAOK Saloniki

PAOK Saloniki kwam afgelopen weekend niet in actie in de Griekse competitie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen