Van den Brom over St. Jago: "Alsof hij al vijf jaar meedoet"

26 oktober 2020 – Na de zware blessure van aanvoerder Willem Janssen leek FC Utrecht de markt op te gaan voor een nieuwe centrumverdediger. Maar die vervanger kwam niet, mede door de goede ontwikkeling van Tommy St. Jago. Hij kan op veel waardering rekenen van zijn trainer John van den Brom.

Van den Brom over St. Jago: "Alsof hij al vijf jaar meedoet"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het jeugdproduct van FC Utrecht deed tot nu toe in vijf van de zes gespeelde Eredivisie-duels mee en vormt bij de Domstedelingen een koppel met Justin Hoogma. Vorig seizoen kwam St. Jago slechts tot één invalbeurt en 43 minuten in de TOTO KNVB Beker. Maar nadat lange tijd geen jeugdspelers doorbraken bij FC Utrecht, heeft het met St. Jago nu weer eens een potentiele parel in huis. "Hij speelt alsof hij al vijf jaar meedoet en honderdvijftig wedstrijden gespeeld heeft. Ik geniet ervan hoe hij zich ontwikkelt en elke week een bepaald niveau haalt in de wedstrijden en trainingen qua fitheid en snelheid. Daarmee wint hij veel ballen terug", zegt Van den Brom in gesprek met De Telegraaf.

"Als hij een duel aangaat, dan heeft hij de bal ook echt. Het is pas zijn vijfde wedstrijd, maar hij speelt met flair en vertrouwen. Aan de bal is hij vrij comfortabel en niet bang om dingen te doen. Dit zijn de moderne centrale verdedigers. Jongens met een goede fysiek en veel snelheid, die ook goed kunnen voetballen", stelt de oefenmeester.

Nadat Janssen geblesseerd raakte, wilde FC Utrecht graag Jan Paul van Hecke aantrekken, maar hij bleek onhaalbaar. Toen de verdediger later tekende voor Brighton & Hove Albion en FC Utrecht de kans kreeg om hem te huren, liet het die mogelijkheid lopen door de goede ontwikkeling van St. Jago. "Er is al heel lang vertrouwen vanuit de clubleiding in Tommy", zegt Van den Brom. "Ik heb hem vorig jaar heel veel op die positie zien spelen. Als je dan zag hoe hij trainde en wedstrijden speelde, dan had ik zoiets van: 'waarom zouden we een andere centrumverdediger halen, als we dit in huis hebben?' En met Christopher Mamengi hebben we er nog een, die een geweldige ontwikkeling doormaakt."

St. Jago zelf is blij met de minuten die hij krijgt. "Ik heb een lange weg afgelegd. Nu is het zover en moet ik het keer op keer laten zien. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen, dat ik elke keer een toegevoegde waarde voor het team kan zijn. Daarvoor geef ik gewoon alles." Janssen is momenteel op de weg terug en lijkt snel weer aan te kunnen sluiten bij de selectie van FC Utrecht. Er zal dus een interessante concurrentiestrijd gaan plaatsvinden. "Ik zal elke week zo goed mogelijk moeten trainen en proberen er alles uit te halen met extra trainingen en het bekijken van beelden", denkt St. Jago. "Ik moet zorgen dat ik zelf niks laat liggen en verder is het gewoon een kwestie van concurreren met elkaar."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd