Emmen en Sparta in beroep tegen straffen Laursen en Auassar

26 oktober 2020 – FC Emmen en Sparta Rotterdam hebben beroep aangetekend tegen de schorsingen van respectievelijk Nikolai Laursen en Adil Auassar. Beide voetballers kregen na hun rode kaart van afgelopen Eredivisie-weekend een schorsing van drie duels opgelegd van de aanklager betaald voetbal, waarvan één voorwaardelijk. Dat is niet akkoord bevonden door de clubs.

Emmen en Sparta in beroep tegen straffen Laursen en Auassar

FC Emmen-aanvaller Laursen kreeg een rode kaart na een tackle tegen sc Heerenveen en is daarvoor voor drie duels geschorst, schrijft RTV Drenthe. Dat lijkt zwaar gestraft, ondanks dat de buitenspeler wel enigszins onhandig het duel inging. In verband met de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven komt de zaak vandaag (maandag) al voor. Feyenoord komend weekend in de Eredivisie is het andere duel dat hij normaliter moet missen als de schorsing blijft staan.

Sparta Rotterdam laat op de clubsite weten eveneens niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel van drie duels, waarvan één voorwaardelijk. Ook in deze zaak doet de arbitragecommissie in Zeist vandaag (maandag) nog uitspraak. Zelf liet de middenvelder al weten dat hij het natrappen, waarvoor hij werd weggestuurd, niet deed. "Anders had ik hem wel geraakt", brieste de captain van de Rotterdammers.

Lees ook: Vloet reageert op voorval bij Sparta: "Auassar raakte mij niet"

Volgens De Limburger is VVV-Venlo-verdediger Christian Kum voor liefst vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De Duitser kwam snoeihard in met hoog geheven been met de noppen naar voren en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Het is nog onbekend of VVV-Venlo in beroep gaat tegen het voorstel of niet. 

Eredivisie

gerelateerd