Goals Zlatan en discutabele penalty's bij Italiaanse topper

26 oktober 2020, 22:58

De Italiaanse kraker tussen AC Milan en AS Roma heeft zes doelpunten, maar geen winnaar opgeleverd. De club uit Milaan gaf maandagavond tot drie keer toe een voorsprong weg: 3-3. Zlatan Ibrahimovic maakte zijn vijfde en zesde doelpunt van het seizoen, maar na de wedstrijd zal vooral gesproken worden over twee beslissingen die scheidsrechter Piero Giacomelli nam.

De wedstrijd in San Siro was nog geen twee minuten oud toen Ibrahimovic de score opende. De Zweedse superster wist wel raad met een halfhoge pass van Rafael Leão en zette de 1-0 op het scorebord. Heel lang kon AC Milan niet genieten van de voorsprong, want ruim tien minuten later was het aan de andere kant raak. AS Roma, met Rick Karsdorp in de basis, kwam via Edin Dzeko op 1-1.

Alexis Saelemaekers bracht AC Milan vlak na rust voor de tweede keer op voorsprong, maar ook de 2-1 hield de thuisploeg niet vast. Twintig minuten voor tijd wees Giacomelli na licht contact tussen Ismaël Bennacer en Pedro naar de stip. De goedkope strafschop werd benut door Jordan Veretout. De Italiaanse arbiter kwam acht minuten later met een 'goedmakertje' voor AC Milan. Na een onschuldig duel met Gianluca Mancini ging Hakan Calhanoglu naar de grond en wederom gaf Giacomelli een penalty.

De strafschop werd tegen de touwen geschoten door Ibrahimovic. Driemaal was geen scheepsrecht voor AC Milan, want weer werd de voorsprong weggegeven. Marash Kumbulla zette in de slotfase de 3-3 op het scorebord en zorgde ervoor dat de topper geen winnaar kende. AC Milan is door de remise niet meer foutloos in de Serie A, maar blijft wel de koploper. AS Roma stijgt naar de achtste plaats.