Advocaat met Feyenoord geplaagd door blessureleed

27 oktober 2020, 08:32   Bijgewerkt: 27 oktober 2020, 09:59

De A-selectie van Feyenoord kampt met veel personele problemen en blessures. Dat is niet alleen te wijten aan pech, maar ook aan het feit dat er veel blessuregevoelige spelers in groep zitten én de veranderde voorbereiding. Daardoor moet Dick Advocaat de komende tijd deels improviseren, ook in de Europa League.

Dat vertelt de coach tegenover het Algemeen Dagblad. "In de voorbereiding trainden we met twee groepen. Eén met spelers die wedstrijden konden spelen en eentje met jongens die op de weg terug waren of waar we heel voorzichtig mee moesten zijn. De groep waar we conditioneel echt mee aan de slag gingen, was erg klein en ze moesten meteen alles spelen", legt de ervaren coach uit over de fitheid van de selectie in de voorbereiding.

Lees ook: Advocaat bezorgd over vele blessures bij Feyenoord

'Aan de botbreuk van Robert Bozeník kon Feyenoord niets doen, maar Bryan Linssen en Bart Nieuwkoop moesten zondag ook al in de rust worden vervangen om het risico te vermijden dat ze na de pauze een kwetsuur zouden oplopen. Orkun Kökcü, eerder ook geblesseerd, haalde door vermoeidheid het einde in Brabant niet', soms het medium op. Leroy Fer, Sven van Beek en Luis Sinisterra staan ook langs de kant momenteel, terwijl eerder Christian Conteh en Eric Botteghin ook al moesten toekijken.

"Ik maak niemand een verwijt en ook tegen Wolfsberger AC staat er een volledige ploeg op het veld. Maar het klopt dat een jongen als Teixeira in het verleden weinig minuten heeft gemaakt en nu wedstrijd na wedstrijd aan de bak moet. Zo is de situatie nou eenmaal", erkent Advocaat, die volgens het AD tegen dezelfde problemen aanloopt als zijn voorganger Jaap Stam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen