'Koeman ziet Malen als 'Plan B' als komst Memphis mislukt'

27 oktober 2020, 09:30

Ronald Koeman heeft zijn oog laten vallen op Donyell Malen (21). De Nederlandse coach zoekt bij FC Barcelona nog altijd een verse aanvallende versterking, die op meerdere plaatsen voorin uit de voeten kan en voor diepte zorgt in het elftal. Als de komst van Memphis Depay opnieuw niet mogelijk blijkt in januari, zou de PSV'er serieus in beeld zijn.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. De krant spreekt van een 'Plan B', voor als Memphis ook in de winterstop niet te halen is voor de Catalaanse grootmacht. In de zomer ging Barça heel ver voor de diensten van de Nederlander van Olympique Lyon, op voorspraak van Koeman, maar kreeg het de financiering uiteindelijk niet rond. Zelfs een transfersom van slechts acht miljoen euro was niet op te brengen.

Net als Memphis heeft Malen een geschiedenis met Koeman, onder wie hij debuteerde in het Nederlands elftal. De oefenmeester van FC Barcelona weet zodoende wat Malen te bieden heeft en ziet in de jonge PSV'er een versterking voor de voorhoede. Hoewel er met Ousmane Dembélé, Trincao, Pedri, Lionel Messi, Ansu Fati, Antoine Griezmann en Philippe Coutinho genoeg opties zijn voorin, wil Koeman er een speler bij, ook omdat Griezmann en Dembélé niet voldoen.

Malen ligt nog tot en met 2024 vast in Eindhoven en zal ongetwijfeld ook een flinke duit moeten kosten. In totaal speelde de oud-jeugdspeler van Arsenal en Ajax tachtig wedstrijden voor PSV, waarin hij 33 keer scoorde en zestien assists gaf. Afgelopen seizoen stond hij vanwege een zware knieblessure een flinke tijd buitenspel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen