Marin: "Misschien lagen verwachtingen te hoog bij Ajax"

27 oktober 2020 – Razvan Marin (24, op archiefbeeld) denkt dat de verwachtingen rondom zijn persoon te hoog hebben gelegen bij Ajax. De middenvelder kwam op voorspraak van trainer Erik ten Hag over naar Amsterdam in de zomer van 2019, maar kon in de Nederlandse hoofdstad geen indruk maken

Marin: "Misschien lagen verwachtingen te hoog bij Ajax"

Dat vertelt hij tegenover de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport. "Ik begon goed, speelde ook in de voorronde van de Champions League", herinnert Marin, die daarin echter geen verpletterende indruk maakte en uit het elftal verdween. Dat hij met de erfenis van Frenkie de Jong deels werd opgezadeld, was een probleem voor de Roemeen.

"De Jong en ik zijn spelers met hele verschillende kenmerken. Ik weet niet of hij de beste middenvelder van Europa is, maar hij is wel erg goed", weet Marin, die nog weleens contact heeft met zijn oude ploeggenoten, onder wie Dusan Tadic. "Maar misschien hadden ze meer van mij verwacht." Afgelopen zomer werd Marin verhuurd, met verplichte optie tot koop, aan Cagliari.

Naar verluidt vangt Ajax rond de tien miljoen euro voor de middenvelder. Ruimen jaar geleden betaalden de Amsterdammers 12,5 miljoen om hem over te nemen van Standard Luik. In totaal kwam hij tot zeventien officiële duels namens Ajax, waarin hij twee assists gaf en niet scoorde. 

Ajax

gerelateerd