Slowakije
0 – 2
Spanje
Zweden
1 – 0
Polen

Lukkien snapt niets van schorsing Laursen: "Onverklaarbaar"

27 oktober 2020 – FC Emmen is niet blij met het besluit van de KNVB. De tuchtcommissie heeft de straf van twee duels schorsing voor Nikolai Laursen gehandhaafd. De aanvaller kreeg tegen sc Heerenveen een rode kaart die Dick Lukkien niet terecht vond.

Lukkien snapt niets van schorsing Laursen: "Onverklaarbaar"

De coach ging met zijn club in beroep tegen de straf, maar dat had geen effect. "Ik vind het onverklaarbaar, onbegrijpelijk en gewoon een slechte beslissing", zegt de trainer tegen RTV Drenthe. "Datzelfde geldt voor de tweede gele kaart die Simon Tibbling krijgt." Na het duel hield Lukkien juist de kaken op elkaar over de rode kaarten. "Nee, omdat ik vind dat we na zo'n nederlaag vooral naar ons eigen spel moeten kijken. Maar nu ik de beelden vaker heb bekeken draai ik er niet omheen."

Waar Lukkien ook niet blij mee was, was met het feit dat Emmen bij een 0-0 stand geen penalty kreeg. Een speler van Heerenveen kreeg de bal op de arm, maar de arbitrage ondernam geen actie. "Het is gewoon een honderd procent handsbal. De regels zijn zoals ze zijn. Ja, hij krijgt de bal ongelukkig tegen zijn arm. Diep in mijn hart vind ik dat misschien ook wel geen strafschop, maar daar gaat het niet om. De regels zijn hierin helder. Wij krijgen voor een ongelukkige handsbal tegen VVV wel een strafschop om de oren."

Emmen verloor met 4-0 in Friesland en krijgt woensdag de kans om het blazoen weer wat op te poetsen. Dan wacht in de beker het duel met FC Eindhoven.

Eredivisie

gerelateerd