Slowakije
0 – 2
Spanje
Zweden
1 – 0
Polen

Leeuwinnen zetten foutloze reeks voort in Kosovo

27 oktober 2020 – De Oranje Leeuwinnen hebben ook de negende kwalificatiewedstrijd in strijd om het EK van komend jaar gewonnen. Katja Snoeijs, die vorige week nog debuteerde tegen Estland, groeide met een hattrick tegen Kosovo uit tot vrouw van de wedstrijd. Voor de Nederlandse vrouwen stond op bezoek bij het kleine land niets meer op het spel (0-6).

Leeuwinnen zetten foutloze reeks voort in Kosovo

Het Nederlands vrouwenelftal plaatste zich namelijk afgelopen week al voor het EK, door met 0-7 te winnen van Estland. Na negen duels staat de ploeg van Sarina Wiegman op 27 punten, waardoor het nog altijd de perfecte score te pakken heeft. Daar kwam ook tegen Kosovo geen verandering in. Katja Snoeijs scoorde driemaal en zag Daniëlle van de Donk, Lieke Martens en Vivianne Miedema voor de eindstand zorgen.

Door de dadendrang van de Leeuwinnen neemt Oranje komend jaar als een van de topfavorieten deel aan het EK, dat in Engeland wordt georganiseerd. Drie jaar geleden greep het Nederlands elftal nog de Europese titel, door in de finale te winnen van Denemarken (4-2). In aanloop naar het EK speelt Oranje nog één officieel duel. In december komt Kosovo op bezoek, een duel dat in het teken staat van de laatste poulewedstrijd.

Eredivisie

gerelateerd