Matig kwartier na rust weerhoudt Ajax van volle buit in Bergamo

27 oktober 2020, 22:58   Bijgewerkt: 28 oktober 2020, 00:17

Na de nederlaag tegen Liverpool had Ajax dinsdagavond in Bergamo dé kans om drie punten te pakken in de Champions League, maar door een inzinking na rust ging een 0-2 voorsprong in rook op: 2-2. Een tweeklapper van Duvan Zapata deed de Amsterdammers veel pijn na rust. Ajax pakt zodoende wel een punt en is nu vijftien uitduels op rij ongeslagen in het miljardenbal.

Na de 0-13 zege op VVV-Venlo was het de vraag hoe Ajax dinsdag zou aantreden in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia in Bergamo. Opmerkelijk was dat Erik ten Hag een zeer opvallend strijdplan uit de kast trok, waarbij Dusan Tadic op tien stond en Lassina Traoré in de spits opereerde. Met Davy Klaassen en Ryan Gravenberch samen met Tadic in de middenlinie was er weinig 'sloopvermogen' en dat was een risico tegen het voetballend sterke Atalanta. De gok van Ten Hag pakte echter geweldig uit in het eerste bedrijf.

Zo goed als Ajax voor rust speelde, zo kwetsbaar was het na de pauze ineens met het aanvallende middenveld. Atalanta gaf na vijf minuten de eerste waarschuwing af met een schot van Ilicic, maar die werd nog gekeerd door Onana. In de 54ste minuut was het alsnog raak. Alejandro Gomez bracht de bal geweldig voor de goal en het leder werd binnen gekopt door Zapata, die Perr Schuurs de baas was in de lucht. Zuur voor Schuurs, omdat hij een minuut eerder na een counter met een schot net geen doel trof.

Ajax zag Atalanta dus terugkeren in de wedstrijd en de comeback van de Italianen was compleet toen het na een kwartier in de tweede helft 2-2 werd. Atalanta liet weer even zien dat het zich echt niet gemakkelijk gewonnen gaf. Logisch ook, want de formatie reikte niet voor niets vorig seizoen tot de kwartfinales. Na dom balverlies van David Neres werd Zapata de diepte ingestuurd. Hij was niet meer te achterhalen voor Daley Blind en liet de bal als een granaat in de kruising inslaan: 2-2. Ajax was het in die periode echt kwijt en mocht blij zijn dat Mario Pasalic niet veel later niet met scherp schoot toen hij vanaf de zijkant opdook voor Onana.

Opstelling en beoordelingen:

Ajax: Onana 6,5; Mazraoui 6 (55. Klaiber 6), Schuurs 6, Blind 6,5, Tagliafico 6,5; Klaassen 7, Neres 6 (68. Promes), Gravenberch 6,5; Antony 6,5 (90. Labyad), Traoré 8, Tadic 7,5

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen