Gasperini wil leren van Ajax: "Proberen hun niveau te halen"

27 oktober 2020, 23:36

Atalanta en Ajax deelden vanavond de punten in de tweede groepswedstrijd van de Champions League (2-2). Na twee goals voor rust leek Ajax op weg naar de zege, maar Atalanta herpakte zich knap. Gian Piero Gasperini, coach van Atalanta, is dolblij dat zijn ploeg een resultaat heeft geboekt tegen de Amsterdammers en heeft flink wat ontzag voor de koploper van de Eredivisie.

"We waren vooral slordig in de eindfase van onze aanvallen. Op hoog tempo was het niet eenvoudig, want Ajax zette extreem veel druk", vertelt Gasperini in gesprek met Sky Sport Italia. Toch kan de coach blij zijn met een punt. "We hebben een zeer goede prestatie neergezet tegen een team dat snel en aanvallend voetbal speelt. Ze hebben een geweldige techniek, dus het was een mooie test voor ons."

Lees ook: Matig kwartier na rust weerhoudt Ajax van volle buit in Bergamo

Gasperini was in ieder geval erg onder de indruk van de Amsterdamse opponent en zag gelijkenissen met zijn eigen ploeg. "We kregen steeds te maken met de impact van hun aanvallende golven, dus er zijn zeker overeenkomsten in onze aanpak." Toch wil hij dat Atalanta leert van de opponent. "We moeten de juiste pass zien te vinden. We proberen op dat onderdeel het niveau van Ajax te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen