Gisteren gemist: remise Ajax en bekerzege FC Utrecht

28 oktober 2020, 00:30   Bijgewerkt: 27 oktober 2020, 23:49

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 27 oktober.

Matig kwartier na rust weerhoudt Ajax van volle buit in Bergamo

Na de nederlaag tegen Liverpool had Ajax dinsdagavond in Bergamo dé kans om drie punten te pakken in de Champions League, maar door een inzinking na rust ging een 0-2 voorsprong in rook op: 2-2. Een tweeklapper van Duvan Zapata deed de Amsterdammers veel pijn na rust. Ajax pakt zodoende wel een punt en is nu vijftien uitduels op rij ongeslagen in de Champions League.

Utrecht bekert verder, maar overtuigt niet tegen Dordrecht

FC Utrecht is na een weinig overtuigende 2-4 overwinning op FC Dordrecht een ronde verder in de KNVB beker. Al na vijf minuten kwam de ploeg op voorsprong via Bart Ramselaar, maar door een grote blunder van Thijmen Nijhuis werd het rond het kwartier 1-1. Voor rust wist de ploeg van John van de Brom dit echter nog te herstellen met twee doelpunten, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. In de tweede helft werd het spel minder, maar werd er wel met 2-4 gewonnen.

Teleurstelling overheerst bij Ten Hag: "Moesten 0-3 maken"

Vooraf was een remise op bezoek bij Atalanta Bergamo misschien geen slecht resultaat voor Ajax, maar na de 2-2 van dinsdag overheerste toch de teleurstelling bij de Amsterdammers. Erik ten Hag is van mening dat hij zijn ploeg een mooie kans om zeep heeft geholpen.

Real Madrid redt in extremis punt tegen Gladbach

Real Madrid stevende af op een dramatische start van het nieuwe Champions League-seizoen, maar redde zichzelf van een blamage op bezoek bij Borussia Mönchengladbach: 2-2. Door een uiterste krachtsinspanning in de slotfase pakte de ploeg van Zinédine Zidane het eerste punt van het nieuwe Europese seizoen.

Liverpool boekt thuis magere zege tegen Midtjylland

Liverpool is er na een matige eerste helft in geslaagd de drie punten te pakken in eigen huis tegen FC Midtjylland. Coach Jürgen Klopp moest er wissels aan te pas laten komen om de Deense landskampioen op de knieën te dwingen (2-0). Door de remise van Ajax en Atalanta zijn de Engelsen de grote winnaars van de avond in groep D.