Koeman wacht mogelijk straf na uitspraken over de VAR

28 oktober 2020, 08:55

Ronald Koeman moet mogelijk vrezen voor een straf van de Spaanse voetbalbond. De Nederlandse coach bezigde forse taal na de nederlaag tegen Real Madrid (1-3) over de rol van de VAR, die in zijn ogen vaak tegen FC Barcelona zou hebben besloten. Ondanks dat hij daarvoor gesanctioneerd kan worden, nam hij zijn woorden niet terug.

Dat zei hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Juventus, waarin hem opnieuw werd gevraagd naar de ontwikkelingen afgelopen weekend. Niet alleen Koeman sprak zich uit, maar ook de club kwam met een statement over de VAR. 'Het bestuur wil benadrukken dat het vertrouwen heeft in de technologie van de VAR, maar wil ook laten weten dat het de criteria voor gebruik en interpretatie afwijst', schreef de Catalaanse club in het statement. "Het wordt alleen tegen Barcelona gebruikt", had Koeman gezegd over het feit dat Real Madrid een goedkope pingel kreeg en FC Barcelona eerder niet. Ook tegen Getafe en Sevilla was de VAR niet op de hand van Koeman's ploeg. 

Lees ookKoeman woest over VAR: "Wordt alleen gebruikt tegen Barcelona"

De Spaanse bond heeft inmiddels laten weten dat het overweegt om een onderzoek in te stellen naar de uitspraken van Koeman. "Ik neem mijn woorden niet terug", sprak de Nederlandse oefenmeester desgevraagd over zijn eerdere reactie. Dinsdag kwam naar buiten dat de grensrechter bij El Clasico het óók geen strafschop vond en juist een overtreding van Sergio Ramos. Dat sterkte FC Barcelona in haar mening over de VAR, die ingreep, waarna De Koninklijke wel mocht aanleggen vanaf elf meter. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen