Bartomeu zegt Barça's deelname aan Europese Super League toe

28 oktober 2020, 13:54

FC Barcelona-preses Josep Bartomeu kondigde dinsdagavond zijn vertrek aan, maar deed dat wel met een bijzonder afscheidscadeau richting de Catalaanse club. Namens FC Barcelona heeft hij namelijk toegezegd deel te nemen aan de toekomstige Europese Super League, een toernooi voor de beste teams van Europa, die mogelijk de vervanger moet worden van de Champions League.

"We hebben goedkeuring gegeven voor deelname aan een toekomstige Europese Super League. Ook hebben we groen licht gegeven voor een nieuwe opzet voor het WK voor clubteams", sprak Bartomeu tijdens zijn afscheidsspeech. Er is veel kritiek over de opzet van een nieuwe competitie, die (te) gesloten zou zijn en de Europese top een nog grotere voorsprong geeft.

Lees ook: Europese competities fel tegen komst van Super League

La Liga-voorzitter Javier Tebas was eveneens niet bepaald onder de indruk van de woorden van scheidend voorzitter Bartomeu. 'Een ongelukkig zwak statement van Bartomeu op zijn laatste werkdag bij FC Barcelona, over een denkbeeldige competitie', schreef hij op Twitter. 'Een triest einde van een voorzitter die niets weet van de voetbalindustrie en die de laatste tijd veel fouten maakte.' Tebas is vanuit La Liga fel tegen de mogelijke komst van de Super League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen